Zdroj: Sxc.hu

Předkrm, večeře nebo menší oběd? Ať se rozhodneš pro cokoliv, určitě si na tomto pochutnáš nebo překvapíš své hosty. Rychlé, snadné, výtečné a také zdravé, to je zelený chřest s pošírovaným vejcem

 

Příprav si dva hrnce s vodou a přiveď je k varu, do jednoho dej sůl a do druhé ocet. Očisti chřest (oloupej spodní kus stonku tam, kde je dřevnatý a silný) a dej vařit na cca 3 – 5 minut tak, aby byl křupavý. Poté sceď a prolij studenou vodou nebo vlož do vody s ledem a přendej pár stvolků okapaných na talíře, dle hladu a pusť se do pošírování vajec.

Zdroj: Sxc.hu
Zdroj: Sxc.hu

Do vroucí vody s octem udělej lžící vír a doprostřed ze skořápky vyklepni syrové vejce, díky vodnímu víru se ti bílek nerozuteče po hrnci, ale krásně se zabalí. Vař dle libosti. Pokud budeš vařit pouhé 3 minuty, pak bude žloutek tekutý, od 5 minut výše bude tužší. Je to stejné jako u vaření vajec ve skořápce, doporučuji kratší úpravu, aby se žloutek krásně roztekl po chřestu.

Vejce vyndej a přendej na připravený chřest, osol a opepři čerstvě namletým pepřem, případně dozdob lístky bazalky a krémovým balsamicem a podávej s opečeným celozrnným toustem nebo takto samotné.

dobrou chuť

SDÍLET
Předchozí článkyNa stejné vlně
Následující článkySilmarillion

Komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.