Autor: Okatá číča
Dle kalendáře už je tu více jak měsíc Jaro, ač na to počasí poslední dobou moc nevypadá, tak proč si nedat aspoň dobrý lehký oběd v podobě jarního salátku, který Ti zabere minimum času?
Salát
- 2-3 střední brambory vařené ve slupce (já použila pečené z trouby, co mi zbyly od oběda)
- červená paprika
- kyselá okurka
- jarní cibulka
- 2 ks sušených rajčat bez oleje
- kelímek bílého jogurtu
- sůl, pepř
- citrón
Kuřecí šašlik
- kuřecí prso
- špejle
- grilovací koření
- olivový olej
Postup
Kuřecí prsa pokrájej na kostky a napíchej na špejli, okořeň a dej marinovat do oleje, nejlépe přes noc do lednice.
V míse smíchej pokrájené brambory a ostatní zeleninu, Okořeň solí, pepřem a pokapej pár kapkami citrónové šťávy a nakonec přidej bílý jogurt, dej na hodinku odpočinout do lednice.
Já jsem se do tohoto salátku zamilovala natolik, že si ho dopřeji i na Štědrý den a je úplně jedno zda k němu bude kus masa a nebo si ho dám jen tak na veku.
