Hruškový páj

Autor: Okatá číča

Potřebuješ rychlý koláč nebo Ti jen prostě v lednici zbývá pár užitečných surovin, které nestihneš včas zkonzumovat? Jako třeba tvaroh, smetana a ovoce? Zkus jej použít na tento jednoduchý koláč.

Potřebuješ:

  • listové těsto
  • tvaroh
  • ovoce (hrušky, jablka, švestky)
  • uvařený vanilkový puding
  • cukr
  • 1 vanilkový cukr
  • citron

Do koláčové formy přendej rozválené listové těsto, smíchej vychladlý vanilkový puding, tvaroh, cukr dle chuti a kelímek smetany a celé to vylij na připravené těsto, které předtím propíchej vidličkou. Na vrch poklaď ovoce (já použila hrušky a jablíčko) pokapej citronovou šťávou a posyp cukrem a dej péct na cca 30 minut na 180°C do trouby. Pokud Ti koláč přijde příliš holý můžeš navrch dát ještě drobenku a mandlové pláty nebo rozinky.

Autor: Okatá číča
Autor: Okatá číča

Latest Posts

Nenech si ujít