Máte ráda vaření, ale pomalu vám dochází inspirace? Přijde vám, že se recepty ve vašem domácím jídelníčku neustále opakují? Nevíte, co uvařit zítra k obědu, i když je vaše lednice a spíž plná potravin? Nechte se inspirovat.
Přinášíme skvělý tip na vyvážené, vydatné a hlavně klasické české tříchodové menu – polévka, hlavní chod a dezert. Všechny recepty budou klasické, ale vždy s jednou malou inovací.
Polévka – kulajda

Tradiční šumavská polévka, která si díky svým rozmanitým chutím získala již popularitu na celém území ČR. Jemná krémovitá polévka, ve které se mísí chuť brambor, kvalitní smetany, vajec a hlavně kopru. Sladkokyselá chuť vždy dovede naladit chuťové pohárky na další chody. A jedna malá inovace na závěr. Do většiny receptů se přidává vařené vejce nakrájené na kostky. Zkuste uvařit kulajdu bez vejce, které dáte až do talíře. Ideální variantou je zastřené vejce, které má ještě tekutý žloutek. Jen pozor, aby vám vejce při vaření nevypadlo na dlažbu nebo linoleum.
Hlavní chod – segedínský guláš

Guláše mohou mít mnoho podob a v české kuchyni již zdomácnělo velké množství jejich variací. Každý guláš je ale zapotřebí vždy něčím odlišit, aby se neopakovaly stejné recepty dokola. Segedínský guláš z vepřového masa je skvělou volbou. Kysané zelí dodá guláši zcela nový rozměr chuti. Zelí je vždy zapotřebí dobře propláchnout a nakrájet na menší kusy. A inovace na závěr? Většina gulášů se konzumuje s houskovými knedlíky. Co kdybyste zkusili uvařit knedlík špekový?
Dezert – piškot s ovocem

I ty nejjednodušší recepty mohou být nejoblíbenější a skvěle chutnat. To platí i pro dezert. Skvělou volbou, která nikdy nezklame, je piškot. Piškotové těsto je krásně nadýchané, rychle hotové a snadno se peče. Navíc se skvěle hodí ke všem druhům ovoce, jejichž chuť krásně podtrhne. Záleží jen na vás, zda se rozhodnete do piškotu dát třešně, hrušky, jablka nebo zkusíte více exotickou chuť ananasu nebo žlutého melounu. K piškotu se hodí ovoce čerstvé i sterilované.