Autor: Okatá číča

Další recept je tu. Dnes tak trochu oběd (večeře) netradičně? Proč ne. Na dvě až tři porce budeš potřebovat:

Salát

  • cca 200 g červené čočky
  • 1 cuketa
  • cherry rajčátka
  • jarní cibulka
  • kus ledového salátu
  • sůl, pepř, citron

Maso

  • krůtí prso
  • sušená rajčata (bez oleje)
  • balkánský sýr

Postup:

Připrav si krůtí prso na silnější plátek tak, abys ho mohla rozříznout na dvojnásobný objem a naplit 2 – 3 plátky sušených rajčat, posypat sýrem a případně bylinkami a znovu přehnout. Utvoř plněnou kapsu a okraje prošpikuj párátkem. Okořeň solí a pepřem a dej chvilku stranou.

Autor: Okatá číča
Autor: Okatá číča

Poté si dej vařit červenou čočku, podobný postup jako u rýže, jeden díl čočky a jeden díl vody. Vaření trvá cca 10 minut, zbylou vodu slij. Ostatní zeleninu pokrájej na drobné kousky a smíchej s propláchnutou čočkou. Dochuť solí, pepřem a šťávou z citrónu, případně použij na dokončení balsamico. A pak už jen nezapomeň čočku nechat vychladit v ledničky. Mezitím si ugriluj připravené maso.

Tímto lehkým a rychlým pokrmem jistě potěšíš o svou drahou polovičku, aniž by měl pocit, že je tam moc zeleniny.

Přeji dobrou chuť!

Komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.