Autor:  Okatá Číča

Teď už to vypadá, že nedělám nic jiného než Cheesecake. Ale když ony jsou tak jednoduché a hlavně skvělé! S kterýmkoliv u každého zaboduju a ještě si většina myslí, že jsem ho musela koupit, protože je fakt těžké Cheesecake umět udělat. Omyl, není!

Tento je velice jednoduchý a rychle připravený. Jeho jedinou nevýhodou je dlouhé pečení a nutnost vychlezení, nejlépe do druhého dne.

Tentokrát jsem použila tyto suroviny:

Těsto (korpus)

1 krabice sušenek „esíčka“, 1 balíček Be-Be sušenek (ty hranaté, klasika-červený obal), 1/2 kostky másla

Sušenky rozmixuj a promíchej s rozehřátým máslem a napěchuj na dno a boky do kulaté dortové formy s odnímatelným dnem.

Autor: Okatá Číča
Autor: Okatá Číča

Náplň

1,25 kg sýra Ricotta, 1 tvaroh ve vaničce, 1/2 hrnku třtinového cukru, vyškrábaná semínka z vanilkového lusku, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce horké vody, 2 lžičky instantní kávy, 125 g nastrouhané hořké čokolády (čoko penízky), 4 žloutky

Ve velké míse šlehačem rozmíchej do hladka ricottu, tvaroh, semínka z lusku a cukr. V hrníčku ve dvou lžičkách vody rozmíchej instantní kávu a přidej do směsi ricotty s moukou a žloutky a opět vyšlehej. Pak už jen přidej čokoládu a přendej na připravený korpus. Peč při 180 °C cca 1 hodinu, poté nech koláč zcela vychladnout ve vypnuté troubě s pootevřenými dvířky. Po vychladnutí můžeš povrch dortu pocákat čokoládou a dat chladit.

Autor: Okatá Číča
Autor: Okatá Číča

Já k podávání ještě použila šlehačku a třešňový dip. Byl …. luxusní!

Autor: Okatá Číča
Autor: Okatá Číča

Komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.