Kuřecí kari s kokosovým mlékem

Autor: Okatá Číča

Tak dnes trochu Asie! Ovšem proč ne? Jsem takový věčný samouk a můj přítel miluje asijskou kuchyni, tak jsem se pustila do jednoduchého receptu a musím říct, že se pokrm povedl. Hlavně byl na stole do dvaceti minut.

Jasmínová rýže – nejlepší příprava je v rýžovaru, nemusíš se o nic starat a pak jen přendáš do mističek.

Na kari je potřeba:

kuřecí prso, zelenina (mrkev, cibule, hrachové lusky, bambusové výhonky, jarní cibulka), sojová omáčka, kari, chilli paprička, a to nejdůležitéjší kokosové mléko, ccitrónová tráva, čerstvý koriandr a dobrý hrnec bez přilnavého povrchu

Postup:

Na pánvi nebo v hrnci rozpal trochu oleje, přidej na proužky pokrájenou cibuli a kuřecí maso na nudličky, kari, pokrájenou chilli papričku, sůl, pepř. Až se maso zatáhne, přidej pokrájenou zbylou zeleninu a citrónovou trávu. Když je maso hotové a zelenina stále křupava, přidej konzervu kokosového mléka a provař, nakonec vmíchej pokrájený koriandr a trochu si nech na ozdobu na talíř.

Autor: Okatá Číča
Autor: Okatá Číča

Latest Posts

Nenech si ujít