Autor: Okatá číča
Další recept je tu. Dnes tak trochu oběd (večeře) netradičně? Proč ne. Na dvě až tři porce budeš potřebovat:
Salát
- cca 200 g červené čočky
- 1 cuketa
- cherry rajčátka
- jarní cibulka
- kus ledového salátu
- sůl, pepř, citron
Maso
- krůtí prso
- sušená rajčata (bez oleje)
- balkánský sýr
Postup:
Připrav si krůtí prso na silnější plátek tak, abys ho mohla rozříznout na dvojnásobný objem a naplit 2 – 3 plátky sušených rajčat, posypat sýrem a případně bylinkami a znovu přehnout. Utvoř plněnou kapsu a okraje prošpikuj párátkem. Okořeň solí a pepřem a dej chvilku stranou.
Poté si dej vařit červenou čočku, podobný postup jako u rýže, jeden díl čočky a jeden díl vody. Vaření trvá cca 10 minut, zbylou vodu slij. Ostatní zeleninu pokrájej na drobné kousky a smíchej s propláchnutou čočkou. Dochuť solí, pepřem a šťávou z citrónu, případně použij na dokončení balsamico. A pak už jen nezapomeň čočku nechat vychladit v ledničky. Mezitím si ugriluj připravené maso.
Tímto lehkým a rychlým pokrmem jistě potěšíš o svou drahou polovičku, aniž by měl pocit, že je tam moc zeleniny.
Přeji dobrou chuť!