Autor: Okatá číča

Zbylo mi pár plátků čerstvých lasagni, které jsem dělala o víkendu, „klasika“ po boloňsku. Bylo mi líto ty 4 ks strčit do mrazáku nebo je pak vyhodit okoralé po týdnu z lednici, tak jsem si řekla, že je udělám netradičně a to na sladko s jablky a tvarohem.

Musím říct, že ta malá mistička nevydržela skoro ani do rána na snídani (kterou chtěl můj muž). Pokud jsi občas na tom podobně jako já nebo máš jen prostě chuť zkusit něco nového, tak Ti k tomu stačí jen toto:

  • pár plátků čerstvých lasagni (já měla 4 ks cca 15 x 20 cm)
  • 250 g tvarohu ve vaničce
  • 250 g kysané smetany
  • 1 vejce
  • vanilkový pudink
  • cukr
  • citronová kůra a šťáva z 1 citronu
  • rozinky
  • skořice
  • 2 nastrouhaná jablka
  • střední zapékací mísa
Autor: Okatá číča
Autor: Okatá číča

Předehřej troubu na 180 °C a v míse vyšlehej tvaroh, smetanu, pudink, vejce, cukr, kůru a šťávu z citrónu. Postupně začni plnit zapékací mísu (na dno doporučuji natřít trochu krému), po té plát lasagní, strouhaná jablka, skořice, rozinky a případně mleté oříšky, vrstva tvarohové směsi, opět plátek lasagní, takto postupuj, dokud nezpracuješ veškeré připravené suroviny. Měla bys končit tvarohovou vrstvou. Peč cca 40 – 45minut.

Autor: Okatá číča
Autor: Okatá číča

Klidně si je umím představit i na konci zapečené pod vaječným sněhem nebo s jiným ovocem (hrušky, kousky broskví, lesní ovoce), přelité čokoládou a posypány plátky mandlí, zde se fantazii meze nekladou.

Komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.