Znáš to, miluješ pokrmy s luštěninami, ale bojíš se je napoprvé zkusit uvařit sama. No tak já jsem na tom byla podobně, přesto jsem do toho šla a udělala si pokrm dle vlastní fantazie a citu, a musím říct, že byl vskutku výtečný, tak si ho zkus také a příště třeba přidej i něco navíc.
Ingredience:
- plechovka červených fazolí
- 2 mrkve
- 2 – 3 středně velké brambory
- 2 kuřecí prsa
- 300 – 500 ml rajčatového pyré
- pórek
- 1 menší cibule
Na kapce olivového oleje zpěň nadrobno nasekanou cibulku, přidej pokrájené na kousky kuřecí maso a zapraš trochou škrobu (bramborového), přisyp pokrájenou mrkev a brambory. Nezapomeň na koření – sůl, pepř, drcený kmín a pokud to máš ráda pálivé, přidej chilli papričku (nejlépe čerstvou). Chvíli restuj, poté podlij vývarem nebo vodou (stačí tak hrníček) a rajčatovým pyré, ztlum teplotu a dus pod pokličkou 15 minut, občas promíchej, aby se Ti nepřipalovalo. Brambory už budou skoro měkké a tak můžeš přidat scezené fazolky. Ty nech vařit ještě tak 10 minut a pak přidej pokrájený pórek. Pokud je pokrm na tebe příliš hustý, můžeš ho naředit ještě vývarem a udělat si z toho fazolovou polévku Tento pokrm můžeš jíst dle vlastní fantazie, samotný, s pečivem a nebo klidně s rýží či těstovinami.