Znáš to, miluješ pokrmy s luštěninami, ale bojíš se je napoprvé zkusit uvařit sama. No tak já jsem na tom byla podobně, přesto jsem do toho šla a udělala si pokrm dle vlastní fantazie a citu, a musím říct, že byl vskutku výtečný, tak si ho zkus také a příště třeba přidej i něco navíc.

Ingredience:

  • plechovka červených fazolí
  • 2 mrkve
  • 2 – 3 středně velké brambory
  • 2 kuřecí prsa
  • 300 – 500 ml rajčatového pyré
  • pórek
  • 1 menší cibule

 

Na kapce olivového oleje zpěň nadrobno nasekanou cibulku, přidej pokrájené na kousky kuřecí maso a zapraš trochou škrobu (bramborového), přisyp pokrájenou mrkev a brambory. Nezapomeň na koření – sůl, pepř, drcený kmín a pokud to máš ráda pálivé, přidej chilli papričku (nejlépe čerstvou). Chvíli restuj, poté podlij vývarem nebo vodou (stačí tak hrníček) a rajčatovým pyré, ztlum teplotu a dus pod pokličkou 15 minut, občas promíchej, aby se Ti nepřipalovalo. Brambory už budou skoro měkké a tak můžeš přidat scezené fazolky. Ty nech vařit ještě tak 10 minut a pak přidej pokrájený pórek. Pokud je pokrm na tebe příliš hustý, můžeš ho naředit ještě vývarem a udělat si z toho fazolovou polévku Tento pokrm můžeš jíst dle vlastní fantazie, samotný, s pečivem a nebo klidně s rýží či těstovinami.

Komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.