Autor: Okatá číča
Chystáš oslavu, čekáš na večer hosty nebo dokonce chceš potěšit přítele, kamarádku či kohokoliv jiného a k narozeninám darovat vlastní dort? Tak tu pro tebe mám jeden rychlý a výborný recept pro inspiraci.
Doba přípravy: 20 minut
ovšem nezapomeň, že dort se musí řádně vychladit, proto si vyhraď 4-6 hodin (nejlépe připravit den předem)
Přichystej si na 12 – 15 kousků:
dortovou formu s odnímatelným dnem o prům 24 cm
Ingredience:
Korpus dortu:
2 balíčky máslových sušenek (be – be, club), 120g másla (rozpuštěného)
Sušenky rozmixuj nebo rozdrť v pytlíku válečkem na těsto, přilij máslo a promíchej, sušenkovou směsí vytlač dno formy – vytvoř korpus a dej chladit do ledničky

Náplň:
2 vaničky mascarpone, 2 kelímky ricotty, velká plechovka ananasu (kolečka, ne kousky), vanilkový lusk, 100g cukru, 1 vanilkový cukr, 2 balíčky plátkové želatiny, 100 ml smetany ke šlehání

Dej si nabobtnat želatinu do trochu vody, v míse smíchej smetanu a mascarpone s ricottou, přidej cukr a vyškrábej vanilkový lusk (slupku ponech), nakonec přidej pokrájený ananas na kousky (5 koleček a šťávu dej stranou na dokončení dortu). Do směsi přidej želatinu (vyždímej plátky a s trochou vody ji nech rozpustit na mírném ohni) a nalij na chlazený korpus, poté vrať do ledničky (směs se ti bude zdát příliš řídká, ale neboj, želatina se udělá po vychladnutí).

Dokončení
Po cca 2 hodinách můžeš cheseecake dokončit, povrch dortu poklaď kolečky ananasu a pokrájej zbylou slupku vanilkového lusku na tenké proužky, naaranžuj na kolečka ananasu a nakonec zalij zbylou želatinou, kterou si rozpustíš ve šťávě z ananasu a pak s dortíkem opět šup do ledničky ( můžeš použít i plátky kokosu a cheseecake tak dostane exotickou chuť piňa colady).
