Zdroj: Sxc.hu

Předkrm, večeře nebo menší oběd? Ať se rozhodneš pro cokoliv, určitě si na tomto pochutnáš nebo překvapíš své hosty. Rychlé, snadné, výtečné a také zdravé, to je zelený chřest s pošírovaným vejcem

 

Příprav si dva hrnce s vodou a přiveď je k varu, do jednoho dej sůl a do druhé ocet. Očisti chřest (oloupej spodní kus stonku tam, kde je dřevnatý a silný) a dej vařit na cca 3 – 5 minut tak, aby byl křupavý. Poté sceď a prolij studenou vodou nebo vlož do vody s ledem a přendej pár stvolků okapaných na talíře, dle hladu a pusť se do pošírování vajec.

Zdroj: Sxc.hu
Zdroj: Sxc.hu

Do vroucí vody s octem udělej lžící vír a doprostřed ze skořápky vyklepni syrové vejce, díky vodnímu víru se ti bílek nerozuteče po hrnci, ale krásně se zabalí. Vař dle libosti. Pokud budeš vařit pouhé 3 minuty, pak bude žloutek tekutý, od 5 minut výše bude tužší. Je to stejné jako u vaření vajec ve skořápce, doporučuji kratší úpravu, aby se žloutek krásně roztekl po chřestu.

Vejce vyndej a přendej na připravený chřest, osol a opepři čerstvě namletým pepřem, případně dozdob lístky bazalky a krémovým balsamicem a podávej s opečeným celozrnným toustem nebo takto samotné.

dobrou chuť

SDÍLET
Předchozí článkyNa stejné vlně
Následující článkySilmarillion

Komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here