Autor: Okatá číča

Další recept je tu. Dnes tak trochu oběd (večeře) netradičně? Proč ne. Na dvě až tři porce budeš potřebovat:

Salát

  • cca 200 g červené čočky
  • 1 cuketa
  • cherry rajčátka
  • jarní cibulka
  • kus ledového salátu
  • sůl, pepř, citron

Maso

  • krůtí prso
  • sušená rajčata (bez oleje)
  • balkánský sýr

Postup:

Připrav si krůtí prso na silnější plátek tak, abys ho mohla rozříznout na dvojnásobný objem a naplit 2 – 3 plátky sušených rajčat, posypat sýrem a případně bylinkami a znovu přehnout. Utvoř plněnou kapsu a okraje prošpikuj párátkem. Okořeň solí a pepřem a dej chvilku stranou.

Autor: Okatá číča
Autor: Okatá číča

Poté si dej vařit červenou čočku, podobný postup jako u rýže, jeden díl čočky a jeden díl vody. Vaření trvá cca 10 minut, zbylou vodu slij. Ostatní zeleninu pokrájej na drobné kousky a smíchej s propláchnutou čočkou. Dochuť solí, pepřem a šťávou z citrónu, případně použij na dokončení balsamico. A pak už jen nezapomeň čočku nechat vychladit v ledničky. Mezitím si ugriluj připravené maso.

Tímto lehkým a rychlým pokrmem jistě potěšíš o svou drahou polovičku, aniž by měl pocit, že je tam moc zeleniny.

Přeji dobrou chuť!

Komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here